Οι Φάσεις υλοποίησης του έργου DPVW


(1) Αρχικά έγινε διαδικασία εντοπισμού προβλημάτων και ευκαιριών, στοχοθέτησης, εξεύρεσης κατάλληλων λύσεων καθώς και της στάθμισης των μειονεκτημάτων και των πλεονεκτημάτων των διάφορων εναλλακτικών λύσεων για την υλοποίηση.

 Επιπλέον θα γίνει ανάλυση της αγοράς και καταγραφή του στοιχειωδώς απαιτούμενου εξοπλισμού για την δημιουργία του VideoWall.
Επίσης η ανάλυση τεχνικής βιωσιμότητας και η ανάλυση κόστους & οφέλους θα έχουν σκοπό την εξαγωγή τεκμηριωμένων συμπερασμάτων σχετικά με το αν είναι συμφέρουσα σε τεχνικό και οικονομικό πλαίσιο, η υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος για την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού πίνακα ανακοινώσεων για μία σχολική μονάδα.

(2)  Για την υλοποίηση του έργου αρχικά χρειάστηκαν:
     Raspberry PI3 model B+, Τροφοδοτικό 5V Raspberry PI 3, MicroSD 16GB ή μεγαλύτερη  Matrix Led Display 32x64, Τροφοδοτικό 5V Matrix Led Display, Καλωδιοταινίες, RGB Matrix HAT.
    Στην συνέχεια υλοποιείται η συνδεσμολογία και γίνονται δοκιμές αξιοπιστίας,  ανταπόκρισης και αστοχίας για το παραπάνω υλικό.

(3)   Συγγραφή κώδικα με την γλώσσα προγραμματισμού Python - Δοκιμές στην εμφάνιση μηνυμάτων στο μικρό micro LED MATRIX DISPLAY.

(4)   Πραγματοποιείται η ασύρματη σύνδεση του LED MATRIX DISPLAY με ένα σημείο πρόσβασης εντός της σχολικής μονάδας με σκοπό να υλοποιηθεί η επικοινωνία που να επιτρέπει τον προγραμματισμό του πίνακα από απόσταση. Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να γίνει προμήθεια hardware:
- Wifi router
- Tablet PC

(5)   Υλοποίηση της εφαρμογής σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα ANDROID ή/και IOS, κινητό τηλέφωνο ή/και tablet, με σκοπό τον προγραμματισμό της αυτόματης εμφάνισης μηνυμάτων στο LED MATRIX,  ανακοινώσεων από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας ή τον υπεύθυνο επικοινωνίας του σχολείου.
Απαραίτητη είναι η  συγγραφή κώδικα με την γλώσσα προγραμματισμού Python.

(6) Στόχος της Φάσης αυτής είναι να πραγματοποιηθεί σύνδεση σε σειρά περισσότερων LED MATRICES για να σχηματίσουμε ένα VIDEO WALL ανακοινώσεων. 
     Άρα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της 5ης δράσης, για την επέκταση της εφαρμογής  θα χρειαστεί να γίνει προμήθεια επιπλέον υλικών.  
    Τα υλικά θα αφορούν:
  • την επέκταση του VIDEO WALL. Αυτό μπορεί να γίνει με την αγορά ενός ή περισσότερων  LED MATRIX DISPLAY που θα συνδεθούν σειριακά ώστε να μεγαλώσει η επιφάνεια προβολής. 
  • την δημιουργία ξυλοκατασκευής που θα είναι ικανή να χωρέσει και να στηρίξει την όλη κατασκευή.
  • Επέκταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης σε ενδενδειγμένο σημείο εντός του κτιρίου της σχολικής μονάδας, από εξουσιοδοτημένο ηλεκτρολόγο, για να τοποθετηθεί το VIDEO WALL με τα υπόλοιπα εξαρτήματα.
Μετά την τελική συναρμολόγηση και τοποθέτηση θα γίνει δοκιμή λειτουργίας.

(7)   Οι μαθητές εργαζόμενοι σε ομάδες, αναλαμβάνουν την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου project , αναπαριστούν διαδικασίες, διαδρομές και αντικείμενα μιας πραγματικής επιχείρησης η οποία θα έχει ως αντικείμενο την εγκατάσταση, προμήθεια και παραμετροποίηση του λογισμικού για τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης σε προγραμματιζόμενων από απόσταση ηλεκτρονικών πινάκων ανακοινώσεων (DISTANCE PROGRAMMABLE VIDEO WALL - DPVW).
Θα υπάρχει διαδραστική σχέση μέσα και έξω από το σχολείο με στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας.
Μεταξύ διαφορετικών μαθητικών επιχειρήσεων & σχολείων θα υπάρχει δικτύωση μέσω της ιστοσελίδας (portal) της εικονικής επιχείρησης που θα δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό.

(8)   Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την ενημέρωση, όπου θα γίνει η σχετική παρουσίαση για την δημιουργία εικονικής επιχείρησης και startup επιχειρήσεων.



Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 4.0 Διεθνές .